Gebeurtenis

Verkennend booronderzoek Laakdal Veldstraat

archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1071566
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071566

Beschrijving

In het oostelijk deel van het projectgebied werd bij het landschappelijk booronderzoek een usselobodem vermoed. De zone werd met een 4 verkennende boringen onderzocht in een grid van 10 bij 12m en een boorkop van 12cm diameter.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VAN BAVEL J., WIJNEN J. & VERRIJCKT J. 2020 Nota Laakdal Veldstraat, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Veldstraat (Laakdal)
Een landschappelijk booronderzoek wees uit dat het meest oostelijke punt van het terrein een goed bewaarde bodem had. Eén van de boringen (boring 7) had mogelijk ook een usselobodem aangeboord. Deze zone werd vervolgens aan een verkennend booronderzoek onderworpen. De 4 boringen leverde echter geen indicatie van een prehistorische site op. Na het verkennend booronderzoek werden 4 proefsleuven en een dwars- of volgsleuf getrokken. Er werden 6 antropogene sporen aangetroffen waaronder 1 greppel. De kuilen worden geïnterpreteerd als landbouw gerelateerd. Uitgezonderd 1 scherf Maaslands wit bij de aanleg van een vlak leverde de sporen geen materiaal op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Verkennend booronderzoek Laakdal Veldstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071566 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.