Gebeurtenis

Proefputtenonderzoek Mechelen Maurits Sabbestraat

archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem
ID
1071506
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071506

Beschrijving

Plaatsing van 10 proefputten n.a.v. de omgevingsaanleg rond een bestaand gebouw. Hierbij werd 4,67 % van het projectgebied onderzocht. De verstoringsdiepte van de werken bedraagt 50 cm, het eerste archeologische niveau begint in sommige zones op 60 cm onder het maaiveld.

Auteurs: Verhaert, Alde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Condor Archaeological Research bvba

Bronnen

Bron: Deville T., Houbrechts S., Simons R. & De Nutte G. 2020: Maurits Sabbelaan te Mechelen. Nota door middel van proefputten, Condor Rapporten 386, Hasselt.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Maurits Sabbestraat 119 (Mechelen)
Het plangebied ligt binnen de contouren van het oude Groot Begijnhof (1370 - 1578) van Mechelen. Naar aanleiding van de omgevingsaanleg voor dit project is een archeologisch vooronderzoek met proefputten uitgevoerd. Er zijn enkele grondsporen aangesneden en muurwerk. Het muurwerk is recent en behoort tot een badhuis uit de jaren '30. De datering van de grondsporen was niet altijd mogelijk, het is niet duidelijk of deze behoren tot het Groot Begijnhof, jonger of ouder zijn.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefputtenonderzoek Mechelen Maurits Sabbestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071506 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.