Gebeurtenis

Verkennend booronderzoek Grobbendonk Troon

landschappelijk booronderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1071479
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071479

Beschrijving

Er werden 59 verkennende archeologische boringen in een grid van 5 bij 6 m geplaatst. De boringen waren gespreid over het volledige plangebied, met uitzondering van de zone van de voormalige bebouwing. Het onderzoek gebeurde met een edelmanboor met een diameter van 15 cm.

Auteurs: Debruyne, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: De Roeck W., Paulussen R., Houkes R. A. & Hazen P. L. M. 2020: Troon 1, Grobbendonk. Een Nota, VEC Nota 688, Geel.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Wordt opgevolgd door

Opgraving Troon 1

Troon (Grobbendonk)

Is gerelateerd aan


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Troon 1 (Grobbendonk)
Een verkennend archeologisch booronderzoek leverde talrijke vondsten op die wijzen op de lange gebruikshistoriek van het gebied, van de steentijd tot en met de nieuwste tijd. Een proefsleuvenonderzoek toonde aan dat grondsporen bewaard zijn uit de late middeleeuwen en mogelijk ook uit de Romeinse tijd. Bij vlakdekkende opgraving werd een middeleeuws wegtracé aangetroffen dat mogelijk tot de Romeinse tijd teruggaat, en sporen van agrarische en ambachtelijke activiteiten uit de late middeleeuwen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Verkennend booronderzoek Grobbendonk Troon [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071479 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.