Kerk Onbevlekt Hart van Maria

Beschrijving

Moderne eenbeukige kerk met transept en rechthoekig koor, van 1934, naar afwijkend ontwerp van F. Vandendael (onder meer zonder toren en met één schiptravee minder dan voorzien). Opgetrokken uit gele baksteen op sokkel van bruine baksteen en afgedekt door leien zadeldaken met op de kruising moderne dakruiter. Zuidoostelijke puntgevel gemarkeerd door rechthoekig ingangsportaal (circa 1981), drielicht en bekronend kruis. Schip van twee traveeën, bestaande uit per drie gekoppelde rechthoekige vensters, geritmeerd door steunberen. Bepleisterd en witbeschilderd interieur met houten spitstongewelf.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Berlaar, schetsen 1981/26.
  • Provinciaal Archief Antwerpen, Kerken, Berlaar, Onbevlekt Hart van Maria (Statie).