Landhuis Villa Beau Sejour

Beschrijving

Voormalige Villa Beau Séjour, op omhaagd en beboomd terrein; landhuis met oorspronkelijk rechthoekige kern van drie traveeën breed en één diep (zie oude foto's) van circa 1878, aangepast en vergroot circa 1893 en circa 1909.

Bepleisterd en witbeschilderd complex: verspringende volumes van één à twee bouwlagen onder zadel-, lessenaars- of platte daken (mechanische pannen). Eenvoudige rechthoekige of rondbogige muuropeningen. Mooie houten veranda (circa 1909) aan zuidoost- en luifel aan zuidwestzijde.

Ten westen bakstenen bijgebouw onder overkragend zadeldak (Vlaamse pannen) met houten windbord; naar verluidt voormalige paardenstallen; gesinterde baksteen voor banden en gedeeltelijke omlijsting van de muuropeningen; grote rechthoekige poorten met rondboogbovenlicht.

Verder ten westen sterk vervallen en overwoekerde hovenierswoning.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Berlaar, schetsen 1878/25, 1893/21, 1909/41).