School, deel Heilig Hart van Maria-instituut

Beschrijving

Beroepsschool, afdeling kleding. Scholencomplex, deel uitmakend van het Heilig Hart van Maria-instituut (nummer 24). Hoekhuis met bakstenen lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan straat, kunstleien), uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Rechthoekige vensters, rechthoekige deur in arduinen omlijsting met steekbogig bovenlicht. Rechts ernaast schoolvleugel, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, later verhoogd met derde bouwlaag en mansardverdieping (mechanische pannen) en uitgebreid aan zuidzijde. Lijstgevel van zes traveeën, ritmerende lisenen verbonden door baksteenfries. Witgeglazuurde baksteen voor banden en boogomlijstingen. Getoogde en rechthoekige vensters. Speelplaats ten zuiden met schoolvleugel van twee à drie bouwlagen in dezelfde stijl; gebruik van rode en zwarte baksteen.