Stadshoeve

Stadshoeve, oorspronkelijk één geheel (Atlas van de Buurtwegen, 1846).

Nummer 17 is het woonhuis; enkelhuis van drie traveeën en oorspronkelijk twee, thans drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit 1813 (gevelsteen boven de deur), doch mogelijk oudere kern uit de 17de eeuw (muurankers).

Nummer 15 omvat een deel van het woonhuis en de inrijpoort, links. Drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Bakstenen gevels op kalkstenen plint. Rechthoekige vensters, nummer 15 met hardstenen latei en lekdrempel, nummer 17 in een gecementeerde omlijsting op de eerste en tweede bouwlaag, beluikt op de eerste bouwlaag (oorspronkelijk houtwerk). Getoogde bovenvensters in de toegevoegde verdieping.

Nummer 17 is voorzien van een rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting op neuten; de deur van nummer 15 is later toegevoegd. Bakstenen korfboogpoort in nummer 15.