Hof te Leenhout

Beschrijving

Zogenaamd "Hof te Leenhout", oude pachthoeve. Heden gesloten hoeve, uit de 19de eeuw, met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig, deels gekasseid en geasfalteerd erf met mestvaalt. Inrijpoort opgenomen in de zuidwestelijke vleugel. Ten noordoosten, woning, dubbelhuis, van zes traveeën en anderhalve bouwlaag. Witgekalkte erfgevel op grijsgeschilderde plint; getoogde muuropeningen. Dwarsschuur en stal tegenover het boerenhuis (ten zuidwesten). Zuidooselijke en noordwestelijke stalvleugel met rechthoekige muuropeningen en poorten. Bakoven en dienstgebouw in de weide, achter het hof.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle