Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve

Beschrijving

Verzorgde U-vormige hoeve, uit de tweede helft van de 19de eeuw, met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen) gegroepeerd op de drie zijden van een gekasseid erf met siertuin.

Ten noordwesten, éénlaagse boerenwoning van vijf traveeën (nok loodrecht op de straat). Dubbelhuis op gepikte plint, afgelijnd met baksteenfries. Beluikte getoogde vensters. Getoogde deur gevat in een omlijsting van gesinterde baksteen met neuten, oren en bekronende druiplijst, verfraaid met overhoekse muizentand; houten paneel in het bovenlicht. Kleinere vensters in de achtergevel. Lagere aanhorigheden met getoogde en rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle