Herenhuis en langsschuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis en langsschuur

Beschrijving

Herenhuis met haakse aanbouw en langsschuur; grote tuin. Enkelhuis van twee bouwlagen, uit de tweede helft van de 19de eeuw; oorspronkelijk twee, heden drie traveeën onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Gecementeerde gevel voorzien van schijnvoegen op arduinen plint. Geblokte pilasters markeren de traveeën; cordon tussen de bouwlagen. Getoogde muuropeningen in geprofileerde omlijstingen met siersluitsteen. Vleugeldeur. Achter- en linker zijgevel begroeid met slingerplanten. Aanbouw van twee bouwlagen en zeven traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerde voorgevel met gelijksoortige, doch rechthoekige muuropeningen. Linker benedenvensters verbouwd tot erker en breed venster. Achtergevel met onder meer links betralied venster met arduinen latei en lekdrempel. Langsschuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw met nieuwe rondboogpoort en rechthoekige muuropeningen. Recente aanbouw onder plat dak.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle