Kasteel Kapelhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteel Kapelhof

Beschrijving

In 1850 bouwt Joseph Caisson, die in 1797 de abdij van Hocht had gekocht, voor zijn dochter, gehuwd met de graaf Dumonceau, een kasteel op de plaats van zijn schaapsstal. De naam wordt gegeven door de nabijgelegen Sint-Petronellakapel. In 1919 is Jean de Chestret de Haneffe eigenaar, en laat het park met zes vijvers aanleggen.

U-vormig geheel, thans onderverdeeld in appartementen. Bakstenen gebouwen , de noordvleugel onder schilddak, de zuidvleugel onder wolfsdak met dakvensters en de westvleugel onder plat dak. Getoogde muuropeningen, de vensters met hardstenen latei.

Achter het gebouw, resten van het park, met enkele fraaie kastanjebomen.

• COENEN J., Kapelhof te Rekem, in: Limburg. Tijdschrift voor Limburgse geschiedenis, oudheidkunde en volkskunst 27, 1948, 10-11, p.186-189.