Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Keizersplein met aanpalende bebouwing

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Keizersplein met deel aanpalende bebouwing

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij burgerhuizen

Beschrijving

19­de-eeuw­s herenhuis met be­pleis­terde lijst­gevel van zeven tra­veeën en drie bouw­lagen. Gelijkvloerse verdieping met imita­tieban­den. Rechthoekige inrijpoort bij de linker tra­vee; breed gietijzeren balkon op de verdieping over derde en vierde travee. De gevel wordt geritmeerd door rechthoekige muuropeningen, met casemen­ten tussen de vensters van de ver­diepingen.

Bron: Onroerend Erfgoed, digitaal beschermingsdossier DO001045, Aalst: Oude Binnenstad.
Auteurs: Van den Bossche, Hedwig