Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bakstenen gebouw in eclectische stijl. Lijstgevel op verhoogde begane grond, middenrisaliet en bakstenen hoekpilasters; bakstenen dropmotief. Getoogde vensters in een geprofileerde, bakstenen omlijsting met hardstenen sluitsteen en lekdrempel. Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting met neuten en druiplijst; oorspronkelijk houtwerk en bel. Zijgevels met aandaken en vlechtingen. Recente aanbouwsels tegen de zijgevels. Tuin vóór en naast het huis.