Sint-Lievenskapel met Sint-Lievensbron

Beschrijving

Vermaard bedevaartsoord met kapel en omringend tuintje. Rechthoekige kapel met drie traveeën en driezijdige sluiting, onder zadeldak (leien), van 1640, gerestaureerd in 1702; neogotische uitbreiding met anderhalve travee en nieuwe voorgevel. Baksteenbouw op deels natuurstenen plint. Koor met zandstenen negblokken. Neogotische travee geritmeerd door steunberen met een versnijding. Voorgevel geflankeerd door steunberen met drie versnijdingen, aandak op schouderstukken. Sierankers. Spitsboogdeur onder geprofileerde druiplijst, daarboven spitsboognis met Sint-Lievensbeeldje.

Interieur: éénbeukige ruimte onder spitstongewelf, koor onder half koepelgewelf.

Rechts, Sint-Lievensbron; ronde waterput.