Hof ter Krugel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hof ter Krugel

Beschrijving

Bakstenen boerenburgerhuis en haakse dwarsschuur onder zadeldaken (pannen), met gekasseide binnenplaats, daterend uit de 19de eeuw. Dubbelhuis van twee bouwlagen met zolderverdieping, en zes traveeën (nok loodrecht op de straat). Arduinen plint met rechthoekige keldergaten rechts. Rechthoekige muuropeningen. Beluikte vensters met arduinen lekdrempels en strekse bovendorpel. Rechthoekige deur met bovenlicht (houten waaier) in een vlakke arduinen omlijsting met kroonlijst. Zelfde ordonnantie voor de achtergevel. Dwarsschuur met (hergebruikte?) arduinen wapensteen. Rechthoekige poort onder houten latei en steekboogpoort.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle