Twee aaneengesloten arbeiderswoningen

Beschrijving

Twee aaneengesloten arbeiderswoningen gelegen op een steile straathelling. Dubbelhuistypes van één bouwlaag met drie en vijf traveeën onder zadeldak, afgesnuit aan de straatzijde (nokrichting loodrecht op de straat, pannen en golfplaten), uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Witgeschilderd gebouw van baksteen op zware natuurstenen sokkel. Rechthoekige muuropeningen; rechts, beluikt venster met houten latei en brede verankerde houten tussenstijl. Zijgevel aan de straatzijde, gecementeerd ter halverhoogte van de ankers naar de bedaking toe. Houten muurankers.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle