Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Verzorgd gesloten hoevetje (19de eeuw) gelegen aan een kruispunt. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) rondom een rechthoekige binnenplaats (grint). Toegankelijk via een hek (ten westen) tussen bakstenen pijlers en links muurtje gestut door middel van steunberen. Boerenwoning van één bouwlaag en zes traveeën (nok loodrecht op de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Opnieuw gevoegde bakstenen voorgevel op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen; beluikte vensters met arduinen lateien en lekdrempels; deur met gedeeld bovenlicht in een vlakke arduinen omlijsting. Achtergevel met ovale arduinen keldervensters en vier beluikte en betraliede houten venstertjes. Kunstleienbekleding voor de zijpuntgevel (straatzijde). Met klimop begroeide oostelijk gelegen stal van vier traveeën met beluikte rechthoekige venstertjes. Ten zuiden dwarsschuur met rechthoekige poort aan straat- en drie steekboogdeuren aan erfzijde; kleine stal ten westen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle