Reeks burgerhuizen

Beschrijving

Rijhuizen met drie bouwlagen en drie tot zes traveeën, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Voorheen bepleisterde en geschilderde lijstgevels (behouden in nummer 5), heden meestal voorzien van een nieuw parement. Sobere rechthoekige vensters. Nummer 3. Vooruitspringend hoekhuis met zes en drie traveeën onder schilddak. Voorgevel bekleed met siergevelsteen. Rechthoekige deur in vlakke omlijsting van arduin onder bekronende druiplijst. Nummer 5. Enkelhuistype met authentiek bepleisterd en geschilderd parement met imitatiebanden. Korfboogdeur ingeschreven in arduinen rechthoek onder bekronende druiplijst. Nummer 15. Eveneens voorzien van rondboogdeur ingeschreven in rechthoek van arduin op neuten, casementen in de zwikken, trapezoïdale sleutel, bekronende druiplijst. Nummer 13 en 17. Met neoclassicistische deur in arduinen omlijsting onder druiplijst.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

De neoclassicistische deuren bij huisnummers 13 en 17 zijn verdwenen.