Orgels kerk Sint-Margriet

Beschrijving

Het orgel was afkomstig van het in 1797 opgeheven Klooster van Nazareth (zusters conceptionisten) in Edingen/Enghien, en werd in 1805 in Baardegem geplaatst. Het werd in 1827 alhier grondig gerenoveerd door J.E. Smets (Brussel). Op diverse tijdstippen in de 20ste eeuw onderging het instrument een aantal betreurenswaardige 'moderniseringen'; waarna het in verval geraakte. Omwille van langdurige restauratiewerken aan het kerkgebouw werd het orgel in 1968 gedemonteerd een opgeslagen; de onderdelen verhuisden inmiddels reeds tweemaal van locatie. Een restauratie en heropbouw is niet onmiddellijk gepland; ook het doksaal werd immers afgebroken.

Addendum : Het kerkbestuur heeft (rond 1990?) een klein positief-orgel gekocht bij orgelbouwer H. Wouters (Kontich) om voorlopig de eredienst op te luisteren.