Orgel kerk Sint-Salvator

Beschrijving

In 1770 was een nieuw orgel gebouwd door J.-B. Goynaut, in een orgelkast van A. & J. Nuten. In 1870 werd dit orgel overgeplaatst naar de kerk van Ressegem. In de jaren 1861-1862 liet burggraaf Ch. de Clerque Wissocq zich een royaal huisorgel bouwen door orgelbouwer J. Merklin (Elsene). Na het overlijden van de burggraaf werd het orgel geschonken aan de kerk van Wieze; het werd daar in 1868 voorlopig op de begane grond geplaatst, en in 1878 op een nieuwgebouwd doksaal. Dit ongewijzigd gebleven fraaie romantisch instrument werd in de periode 2009-2011 gerestaureerd door Flentrop Orgelbouw (NL – Zaandam).

Auteurs: Roose, Patrick