Orgel kerk Sint-Aldegondis

Beschrijving

Op basis van constructie-kenmerken kan het instrument toegeschreven worden aan Pieter van Peteghem & zonen (Gent); bouwperiode laatste derde van de 18de eeuw. Herstellingen en/ of wijzigingen werden uitgevoerd door Fr. Joris (Ronse), in 1910, en door J. Anneessens (Menen), 1925, 1928 en 1931. Na de (gedeeltelijke) afbraak van de oude kerk in 1964 bleef het orgel gedemonteerd; het lokale kerkbestuur wou het verkopen maar overheidsinstanties hebben deze verkoop verhinderd. Totale renovatie door Jos. Loncke en Zonen (Esen), te situeren na de bouw van het nieuwe kerkgedeelte.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Sint-Aldegondis