Orgel kapel der zusters van Onze-Lieve-Vrouw van VII Weeën

Beschrijving

Rond 1850 (en alleszins vóór 1865) werd een orgel geplaatst door P.A. van Dinter (Tienen). Dit instrument is niet meer aanwezig. Op basis van constructiekenmerken kunnen we het huidige instrument toeschrijven aan orgelbouwer P. Schyven (Brussel-Elsene) en dateren circa 1900. Renovatiewerken werden rond 1927 uitgevoerd door J. Anneessens (Menen) die de originele naamplaat (Schyven) verving door zijn eigen firma-etiket. Een laatste herstelling werd in 2003 uitgevoerd door P. Andriessen (Menen), die ook voor het verder onderhoud instaat.

Bron: Roose, P. Orgel kapel der zusters van Onze-Lieve-Vrouw van VII Weeën
Auteurs: Roose, Patrick