Orgel kerk Onze-Lieve-Vrouw & Sint-Stefanus

Beschrijving

In 1755 werd door de parochie Dentergem voor het eerst een orgel aangekocht (een tweedehands-instrument uit Ardooie); verdere gegevens hierover ontbreken. In 1913 werd een totaal nieuw orgel gebouwd door Gebroeders Vereecken, orgelbouwers in Gijzegem. De orgelkast werd gemaakt door G. Delafontaine uit Menen. In 1941 werd het instrument hersteld van oorlogsschade, door Jules Anneessens (Menen). Herstellingen en wijzigingen werden doorgevoerd door G. Delmotte (Doornik), rond 1960. Een laatste herstelling dateert van 1997, door P. Andriessen (Menen).

Auteurs: Roose, Patrick; Fauconnier, Antoine