Orgels kerk Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Volgens hun werklijst plaatsten Pieter van Peteghem en zoon Lambert-Benoit (Gent) hier een orgel; te situeren tussen 1776 en 1787. Indien dit orgel nog aanwezig was in 1917, dan is het door de oorlogsomstandigheden mee ten onder gegaan met het kerkgebouw. In de kerk bevindt/bevond zich een nieuw orgel van Jos. Loncke uit 1931. In 1999 zijn het pijpwerk en de klaviatuur meegenomen door orgelbouwer J. Bruggeman (Marke); enkel de orgelkasten met sierpijpen, de windladen en de kast van de speeltafel zijn nog aanwezig. In het koor staat sinds 1999 een orgel van J. Bruggeman (Marke), gemaakt in 1993; het stond aanvankelijk in Sint-Jacobs-Kapelle (met erin verwerkt pijpwerk uit het Loncke-orgel van Sint-Jacobs-Kapelle uit 1930).

Bron: Roose, P. Orgels kerk Onze-Lieve-Vrouw