Liberale kring, heden school

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Liberale kring, heden school

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed School

Beschrijving

Eertijds zogenaamd "Liberale Kring", heden Rijksmiddelbare school. Dubbelhuis van zeven traveeën en twee verdiepingen onder zadeldak (kunstleien), uit de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel met zekere neoclassicistische inslag, evenals de geaccentueerde middentravee, afgelijnd door middel van pilasters; arduinen plint. Horizontaliserende ordonnantie door middel van gekorniste puilijst, doorgetrokken lekdrempels en imposten op de bovenverdieping en hoofdgestel met gekorniste kroonlijst. Begane grond geritmeerd door geblokte bogenrij met rondboogvensters in de spaarvelden. Rondboogvensters gemarkeerd door verdiepte borstweringen en imposten op de bovenverdieping. Geaccentueerde middentravee uitlopend op een attiek: steekboogvormige vleugeldeur op de begane grond en rondboogvormig deurvenster in een uitgewerkte omlijsting op de bel-etage.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle