Orgel kerk Sint-Eligius

Beschrijving

Vóór 1940 was er een orgel aanwezig, waarvan auteur en bouwjaar onbekend blijven; het was tijdens WO I beschadigd en werd in 1921 hersteld door Jules Anneessens (Menen). Dezelfde orgelbouwer plaatste in 1931 een elektro-ventilator. Dit orgel werd vernield bij de eerste beschietingen in de Tweede Wereldoorlog. In 1942 werd een nieuw orgel geleverd door Bernard Pels (Alkmaar en Lier), gefinancierd door het fonds voor oorlogsschade; dit instrument ging op zijn beurt verloren in de kerkbrand van 1953. Vandaag is er slechts een electronium in gebruik.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Sint-Eligius