Orgel kerk Sint-Willibrordus

Beschrijving

Ergens tussen 1823 en 1846 was een nieuw orgel geplaatst door Pierre van Peteghem (Gent). Het is mogelijk in de brand van 1873 verloren gegaan. Na de heropbouw van de kerk werd een orgel geleverd door Pieter Loncke en Zoon (Hoogstade); het is niet duidelijk of er delen van het Van Peteghem-orgel konden gerecupereerd worden. Het Loncke-orgel is ingewijd in 1891. Het werd vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het huidig orgel is van Jules Anneessens (Menen) en dateert van circa 1925 (zeker vóór 1929). Herstellingen en wijzigingen geschiedden door Philippe Busschaert (Kortrijk) in 1986.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Sint-Willibrordus