Orgel kerk Sint-Niklaas & Sint-Katharina

Beschrijving

In 1787 werd een bestaand orgel hersteld en uitgebreid door J.-Fr. Guilmant (Saint-Omer). In 1807-1808 werd een orgel geleverd door L.-B. van Peteghem (Gent); het werd gerenoveerd door P. Loncke (Hoogstade), vóór 1865. In 1893 werd een nieuw orgel gebouwd door P. Schyven (Brussel). Dit werk ging verloren in de Eerste Wereldoorlog. In de heropgebouwde kerk werd in 1928 een nieuw orgel geplaatst, door V. Van de Loo uit Rotselaar. In 1934 werd een elektro-ventilator toegevoegd door J. Anneessens (Menen). In 1955 werd een nieuw orgel gebouwd door Jos. Loncke en zonen (Esen); een aantal elementen van het vorige orgel werd gerecupereerd.

Bron: Roose, P. Orgel kerk Sint-Niklaas & Sint-Catharina