Burgerhuis van 1786

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1786

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning van 1786

Beschrijving

Rijhuis van vijf traveeën en drie verdiepingen onder een zadeldak, op een siergevelsteen gedateerd 1786. Lijstgevel met recent bakstenen parement op een plint van arduin. Rechthoekige muuropeningen op benedenverdieping en bel-etage gevat in een vlakke arduinen omlijsting. Benedenvensters voorzien van latere arduinen lekdrempels. Bel-etage, afgelijnd door vooruitstekende geprofileerde arduinen lijst met centrale siergevelsteen voorzien van jaartal 1786. Tandlijst onder de kroonlijst op klossen. Linker gedeelte van de begane grond is volledig verbouwd.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

De begane grond is volledig verbouwd.