Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Goede Raad

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Izegemsestraat. Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Goede Raad, ook "Zaagske kapel" of "Klijtkapel" genoemd, gebouwd in de tweede helft van de 20ste eeuw ter vervanging van een ouder exemplaar, dat wordt vermeld in het werk over de geschiedenis van Lendelede door Meersseman.

Schuin op de straat gesitueerde kapel, gelegen op de noordelijke hoek van het kruispunt met de Izegemsestraat. Eenvoudige roodbakstenen pijlerkapel onder natuurstenen tablet met inscriptie "MOEDER VAN GOEDE RAAD BID VOOR ONS". Rechthoekige beglaasde kapelnis binnen witgeschilderde houten omlijsting, waarin beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

• DE FLOU K., Woordenboek der toponymie van westelijk Vlaanderen, Vlaamsch Artesië, het land van den Hoek, de graafschappen Guines en Boulogne, en een gedeelte van het graafschap Ponthieu, Deel VII, Brugge, 1927, kolom 1127.
  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Lendelede, s.l., s.d., nr. 6.
  • DELAERE J., Geschiedenis van Lendelede tot 2000, Kortrijk, 2000, p. 426.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien