• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1900

Beschrijving

Burgerwoning, volgens kadaster in 1900 gebouwd in opdracht van rentenier Hendrik Dedeurwaerder-Desnoeck uit Lendelede.

Bruinbakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak in mechanische pannen (nok evenwijdig met de straat). Getoogde muuropeningen met bewaarde T-ramen en gebruik van gele bakstenen voor de strekken. Cordonlijsten, onder meer omlopend rond de bovenlichten. Nieuwe deur onder bovenlicht. Houten kroonlijst op klossen. Natuurstenen plint en onderdorpels. Sluitstenen wellicht niet oorspronkelijk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Lendelede, 1901/20.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien