Burgerhuis van 1904

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1904

Burgerhuis uit 1904, gebouwd voor Eulalie Soete uit Lendelede.
Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder een leien mansardedak. Licht vooruitspringend middenrisaliet waarboven houten dakkapel met voluutversiering en sluitstuk met bolbekroning. Houten kroonlijsten. Vernieuwd parement, vermoedelijk uit de jaren 1950. Getoogde muuropeningen waarin bewaarde oudere schuif- en T-ramen (vierdelig onderlicht in de linkertravee). Gebruik van verschillende soorten natuursteen voor onder meer de plint, dorpels en consoles, treden naar de voordeur en de deuromlijsting (blauwe hardsteen) en voor de vensteromlijstingen (witsteen). Houten, deels beglaasde deur met hekwerk, onder een getoogd bovenlicht. Vensters zijgevel onder betonlatei. Aanpalende garage aan de rechterzijde, witbepleisterd en voorzien van imitatievoegen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Lendelede, 1905/7.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien