Vlashandelaarswoning met vlasschuur

Beschrijving

Vlasserswoning met geïncorporeerde vlasschuur, circa 1927 door landbouwer Cyrille Delobelle gebouwd op de grens van een perceel land dat vroeger bekend stond als de "Koekhaut" (zie oude straatnaam). In 1942 laat eigenaar Delobelle op het achtergelegen terrein een zwingelarij bijbouwen.

Donkerrode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen, getrapte baksteenfries onder houten kroonlijst. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën gekenmerkt door getoogde muuropeningen waarin gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Laaddeur in de tweede bouwlaag. Interieur met bewaard tegelvloertje in inkom.

Vlasschuur verbouwd en met gedichte poortopening. Achtergelegen gebouw in baksteen en betonsteen onder golfplaten zadeldaken.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Lendelede, 1927/3, 1942/8.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien