Woonwinkelpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonwinkelpand

Beschrijving

Woonwinkelpand, opgetrokken circa 1931 in opdracht van timmerman Joseph Callens. Circa 1934 wordt een achterliggend atelier aangebouwd. Enkelhuis van twee bouwlagen en twee/drie traveeën onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel aan de straat); nieuwe kroonlijst. Gecementeerde begane grond, arduinen plint.

Rechthoekige muuropeningen met houten schrijnwerk, in de twee rechtertraveeën onder betonnen latei. Linkerdeurtravee op de tweede bouwlaag gekenmerkt door expressief baksteenmetselwerk. Naastliggende rechte poort naar het achtergelegen atelier, bestaande uit bakstenen volume onder opeenvolgende sheddaken.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Lendelede, 1931/11, 1934/12.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien