Dorpswoning met werkhuis

Beschrijving

Lage woning met geïncorporeerd werkhuis en achterliggend boomgaardje, erfoprit aan rechter zijde afgesloten door hek in buisstaal. Volgens het kadaster gebouwd in 1913 door timmerman Felix Demoen-Vandamme uit Zarren. Verankerde, donkerrode baksteenbouw van drie traveeën onder zadeldak (rode mechanische pannen) met klimmende dakkapel. Rechthoekige muuropeningen onder I-profiel en rollaag, bewaard witgeschilderd raam met dubbele T-indeling, gegolfde roedeverdeling en verticaal geleed bovenlicht, paneeldeur en deels beglaasde strokenpoort. Rechter zijgevel met drie beluikte vensters onder betonnen latei, behouden witgeschilderde kruisramen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zarren, 1913/8, 1914/11.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie