erfgoedobject

Duitse militaire post

bouwkundig element
ID
91418
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/91418

Juridische gevolgen

Beschrijving

Betonnen militaire constructie waarop deels een huis is gebouwd, op adres Staatsbaan 239, op circa 450 meter ten oosten van het centrum van Zarren.

Historische achtergrond

Constructie van Duitse makelij uit de Eerste Wereldoorlog, waarop later een woonhuis werd gebouwd. Er werden pogingen ondernomen om de constructie af te breken. Vlakbij de constructie waren tijdens de oorlog barakken opgetrokken.

Beschrijving

Halfondergrondse betonnen constructie, waarop een huis werd gebouwd. Er zijn duidelijke sporen van afbraakpogingen zichtbaar. Het beton is gegoten tegen een houten bekisting. Er zijn afgezaagde uiteinden van ijzeren balken, ter versteviging van het dak, zichtbaar.

Binnenin zou de constructie bestaan uit één ruimte en twee gangen. De muren zijn witgekalkt, terwijl het plafond uit ijzeren balken bestaat.

  • Informatie meegedeeld door Jos Demaree (20 februari 2006).

Bron: DECOODT H. & BOGAERT N. 2002-2005: Inventarisatie van het Wereldoorlogerfgoed in de Westhoek, project in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, “Oorlog en Vrede in de Westhoek”, en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen.
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Duitse militaire post [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/91418 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.