Moderne hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Moderne hoeve

Beschrijving

Moderne hoeve, aansluitend bij het langgestrekte type ten gevolge van de bij het huis aansluitende stallingen. Oorspronkelijk boerenhuis daterend van 1931, in 1943 in opdracht van landbouwer A.J.C. Vanoverschelde-Seys herbouwd en uitgebreid met drietal "kiekenhokken". Rondom de hoeve zijn weiden en een restant van een boomgaard bewaard.

Gele verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen onder platte daken. De gevel van het boerenhuis rechts wordt geaccentueerd door de uitkragende liseen en de verhogende borstwering. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen lateien, bredere vensters bij het huis. Deur onder luifel en bovenlicht. Het oorspronkelijke, groen beschilderde houtwerk is bewaard bij de stalling.

Achterliggend laag, haaks nutsgebouw onder pannen zadeldak.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zarren, 1931/1, 1943/1.