Burgerhuis van 1709

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1709

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis 1709

Beschrijving

Verwaarloosd dubbelhuis met twee bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), van 1709, verankerd jaartal in de voorgevel, aangepast in de loop van de 19de eeuw. Witgeschilderde, verankerde traditionele bak- en zandsteenbouw op beraapte plint van zandsteen. Rechthoekige muuropeningen. Arduinen lekdrempels. Beluikte benedenvensters uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bovenvensters in omlijsting van zandsteen, voorheen met kruismonelen; geprofileerde versiering van de bovendorpel met trapezoïdale sleutel. Deur uit de eerste helft van de 19de eeuw, bovenlicht met ijzeren roedeverdeling. Kroonlijst op houten daklijstbalkjes. Zijpuntgevels met aandak en vlechtingen; links, segmentboogvensters in omlijsting van gesinterde steentjes onder gebogen druiplijstje.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle