• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Laag huis opgetrokken in een traditionele regionalistische stijl, hoogstwaarschijnlijk in de jaren 1920. Van de straat gescheiden door een omhaagde (ligustrum) voortuin. Verankerde rode baksteenbouw boven gecementeerde plint. Dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak (rode mechanische pannen) met brede dakoverstek. Breed dakvenster met gecombineerde trap- en tuitgevel. Muurvlechtingen en aandaken in de zijgevels en het dakvenster. Rechthoekige muuropeningen onder latei, bij het dakvenster onder rondbogige ontlastingsboog. Rondboogdeur. Bewaard houtwerk bij het dakvenster, met name T-raam met bovenlicht met kleine roedeverdeling, voorts vernieuwd schrijnwerk. Links recente garagetravee.
Aansluitende tuinmuur.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie