Villa uit het interbellum

Beschrijving

Vrijstaande villa uit de interbellumperiode, met rechts achteraan een vrijstaand dwars nutsgebouw gedateerd "1936" door middel van gele baksteen. Gelegen binnen een tuin met boomgaard, de voortuin aan de straatzijde is afgesloten door een laag muurtje in gele en rode baksteen met balustrade en hek in buisstaal. De deels verharde oprit rechts is afgesloten door een smeedijzeren hek.

Volume van drie traveeën en twee bouwlagen onder elkaar kruisende schilddaken (blauw geglazuurde mechanische pannen), L-vormige plattegrond. Modernistisch geïnspireerd materiaalgebruik: parement van gele (Hollandse) baksteen met 'Dudokvoegen', gebruik van blauwe hardsteen voor plint en doorgetrokken onderdorpels. Linker traveeën met rechthoekige muuropeningen onder een doorlopende, gevelbrede strek met vensterdammen van een enkele rij strekken. Rechter travee met over twee bouwlagen doorgetrokken erkeruitbouw, op de zolderverdieping eindigend in een terras met borstwering in baksteen en buisstaal. Dito rechthoekige muuropeningen. Bewaarde schuiframen (begane grond) en deels beglaasde paneeldeur met smeedijzeren grille.

Nutsgebouw traditioneel uitgewerkt in rode verankerde baksteen onder zadeldak (blauw geglazuurde pannen) met brede dakoverstek. In rechter zijgevel (aan straatzijde) "1936" gedateerd door middel van gele baksteen.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie