• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve, grotendeels met wederopbouwkarakter van de jaren 1920. Licht achterin gelegen, huis met voortuin. Links van de hoeve, boomgaard.

Ten zuiden van het erf, boerenhuis van zes traveeën + linker travee uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Rode baksteenbouw onder zadeldak (rode mechanische pannen). De representatieve gevel is naar de straat gericht zie muizentandfries en dubbelhuisopstand met getoogde muuropeningen (vernieuwd houtwerk).

De onderbouw van de erfgevel en de rechter zijgevel zijn opgetrokken uit een donkerder baksteen, wat verwijst naar een restant van het vooroorlogse huis. Getoogde muuropeningen onder strek, deels bewaard houtwerk.

Ten noorden van het erf, dwarsschuur met geïncorporeerde stalling. Verankerde rode baksteenbouw. Rechthoekige schuurpoort, getoogde staldeuren onder strek van felrode baksteen. Deels bewaard groenbeschilderd houtwerk.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie