Brandweerarsenaal uit de jaren 1960

Beschrijving

Brandweerarsenaal uit de jaren 1960. Dit arsenaal wordt volgens het kadaster in 1966 gebouwd na afbraak van de oude gemeenteschool. Tegelijkertijd wordt achteringelegen een nieuwe gemeenteschool gebouwd langs het oude tracé van de Torhoutstraat. Poortdoorgang naar de gemeenteschool links van het arsenaal, zie opschrift "GEMEENTESCHOOL". De literatuur situeert dit bouwproject echter in 1963. Roodbakstenen gevel in traditionele stijl, boven de poorten opschrift "BRANDWEER". Links van de poort, markerend keramisch mozaïek met afbeelding van haan met brandweerattributen die op ladder kruipt. In de linker zijgevel, boven de doorgang naar de school, is een groot wapenschild van de gemeente Kortemark ingewerkt.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kortemark, 1966/68.
  • WERBROUCK M., Oude en nieuwe straten te Kortemark na de fusies, s.l., 1978, p. 47.