Gemeentelijke Begraafplaats

Beschrijving

Gemeentelijke Begraafplaats, aangelegd na de Eerste Wereldoorlog. Ingedeeld in twee zones, een oudere en een recentere. Toegankelijk via smeedijzeren hekken gevat tussen twee vierkante bakstenen pijlers. Monumentale treurwilg accentueert ingang. Perceel deels ommuurd (straatzijde), deels afgezoomd door haagbeuk en knotlindes. Oudste grafteken 1854. Verschillende monumentale blauwhardstenen familiegrafmonumenten, van eind 19de, begin 20ste eeuw, kruisen in cementrustiek uit het interbellum, gietijzeren kruisen begin 20ste eeuw.
Er liggen eveneens zeven Duitse krijgsgevangenen begraven.

• BULCKE A., Inventaris van de begraafplaatsen van Kortemark, Handzame, Zarren en Werken, Kortemark, 1980.
  • VANACKER L., VANBESELAERRE J. e.a., De V 1 in West-Vlaanderen, Koksijde, 2007, p. 49-70.
  • WERBROUCK M., Oude en nieuwe straten te Kortemark na de fusies, s.l., 1978, p. 48.