Vrijstaande schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaande schuur

Beschrijving

Vrijstaande schuur, vermoedelijk daterend uit de eerste helft van de 20ste eeuw, mogelijk vlasschuur. Geen overige hoevegebouwen. Rode baksteenbouw van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (rode mechanische pannen), mank aan de achterzijde ten gevolge van de uitbouw onder lessenaarsdak. Straatzijde: rechthoekige muuropeningen, schuifpoort en laadluiken in de halve verdieping, tussen de laadluiken spits heiligennisje met kruisje in gele baksteen. In linker zijgevel, getoogd luik. In lagere achterzijde, getoogde venstertjes en getoogd poortje.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie