Smal en hoog huis van circa 1912 met parement van geglazuurde baksteen en markerende erker.

Het huis vormde oorspronkelijk één geheel met nummer 41. Volgens het kadaster wordt het oorspronkelijke huis circa 1912 uitgebreid door de Kortemarkse notaris Camiel Tommelein-Baert. Het oorspronkelijke huis krijgt links een vooruitspringend gedeelte dat ook hoger opgetrokken wordt, waardoor nummer 39 als apart huis ontstaat.

Twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (blauw geglazuurde pannen). Parement van witte geglazuurde baksteen boven hardstenen plint, gebruik van groene geglazuurde baksteen voor banden en strekken. Driezijdige houten erker. Getoogde muuropeningen. Bewaard witgeschilderd houtwerk met gebogen tussendorpel en kleine roedeverdeling met gekleurd glas in de bovenlichten.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kortemark, 1912/7.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie