Herberg

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg

Beschrijving

Bescheewegestraat nr. 40/ Edewallestraat. Voormalige herberg op de hoek, daterend uit het einde van de 19de eeuw of het begin van de 20ste eeuw. Bleef herberg tot 1963. Rode baksteenbouw onder schilddak (rode mechanische pannen), afgeschuinde hoektravee.
Deze herberg staat op de locatie van de vroegere herberg "Bescheewege", het wethuis van de "Heerlijkheid van Edewalle" waar baljuw, burgemeester en schepenen tijdens het ancien régime recht spraken.

Informatie Dhr. Marcel Werbrouck.
WERBROUCK M., Edewalle Van Heerlijkheid tot Parochie. Deel I: de heerlijkheid, in Jaarboek van de heemkundige kring "Crekel Beke", Kortemark, 2006, p. 81.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie