Dorpswoningen van 1903

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen van 1903

Beschrijving

Qua decoratie gelijkaardig uitgewerkte dorpswoningen, door jaarankers 1903 gedateerd, kadastraal ingetekend in 1904. Onderkelderde, bakstenen diephuizen, respectievelijk drie en één traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, half schilddak in nummer 49.

Samenspel van een lijstgevel en een trapgevel, beide met rechthoekige muuropeningen en contrasterende witte baksteen voor de rollagen en de geometrische decoratie van borstweringen en fries; verwerking van blauwe hardsteen voor de onderbouw, tussenstijlen en dorpels. Aangepaste linkerzijgevel.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling VI (Vlezenbeek), 1904/7.