Boerenwoning van 1879

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning van 1879

Beschrijving

Alleenstaand boerenhuis door middel van jaarankers 1879 gedateerd. Diephuis van twee en drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met de nok loodrecht op de straat. Aan straatzijde: met schijnvoegen gecementeerde en beschilderde puntgevel met inscriptie "1926 J.S.K.", verwijzend naar de toenmalige bewoner.

Rechthoekige muuropeningen op de begane grond, steekbogige bovenvensters; vernieuwd schrijnwerk. Rechterzijgevel gemarkeerd door de uitstekende, bakstenen initialen L.J.S.K., verwijzend naar Leopold Johannes Schoukens, overgrootvader van de huidige bewoners; voorts de jaarankers 1879, verwijzend naar het bouwjaar, aangepaste muuropeningen en een gedichte rondboogpoort, volgens de huidige bewoners van een voormalig koetshuis.