• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Iets achterin gelegen, karakteristiek burgerhuis uit het begin van de twintigste eeuw met ruime omringende tuin; in 1902 op het kadaster ingetekend op een voorheen onbebouwd perceel. Aan straatzijde ijzeren hek op gecementeerde onderbouw.

Onderkelderd breedhuis met licht verhoogde begane grond, drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand op gecementeerde plint, gemarkeerd door rechthoekige benedenvensters onder een latei van blauwe hardsteen en steekbogige bovenvensters alle op hardstenen lekdrempels en voorzien van imitatiehoekblokken en vernieuwd schrijnwerk. Verdiepte rechthoekige deur met steekbogig bovenlicht.

De gevel wordt licht horizontaal geaccentueerd door een puilijst en architraaf van blauwe hardsteen. Klassieke gevelbeëindiging bestaande uit een fries met casementen en leeuwenkoppen als steigergatvulling, voorts houten kroonlijst op klossen.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Sint-Pieters-Leeuw, afdeling VII (Ruisbroek), 1902/23.