Monument voor de gesneuvelden

Beschrijving

Monument voor de gesneuvelden, gelegen ten zuidwesten van de kerk en geplaatst ter vervanging van het monument van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, waarvan het bronzen gedeelte op last van de bezetter werd weggehaald tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Getrapte sokkel van blauwe hardsteen, gesigneerd "P. Hollemans/ arch. 1953" met daarop een bronzen beeld van een soldaat op een basis die aan de vier zijden voorzien is van reliëfs met oorlogstaferelen, gesigneerd "Hildebert/ DERRE 1953".

• DULLEKENS L. 1993: Zo werd Ruysbroeck... Ruisbroek. Een kroniek van 150 jaar leven, werken en feesten te Ruisbroek, s.l., 68.